Andeko
Image default
Dienstverlening

Het toepassen van een voelbord in de zorg

Een voelbord biedt een waardevolle en laagdrempelige manier om zintuigen te prikkelen en rust te bevorderen in de zorgomgeving. Het bord bevat verschillende texturen, vormen en materialen, die cliënten uitnodigen om hun tastzin te ontdekken. Het voelbord is zo ontworpen dat het hen een gevoel van veiligheid en ontspanning biedt, zonder dat ze worden overprikkeld. Vooral in een omgeving waar rust en stimulatie samenkomen, zoals een snoezelruimte inrichten, speelt een voelbord een belangrijke rol. Het toevoegen van een voelbord in een snoezelruimte draagt bij aan een meer dynamische en belevingsgerichte ervaring, wat het welzijn van de bewoners aanzienlijk bevordert.

Voor wie is een voelbord geschikt?

Een voelbord kan ingezet worden voor verschillende doelgroepen, maar is vooral effectief voor mensen met dementie, autisme of andere cognitieve beperkingen. Het geeft hen de mogelijkheid om op een veilige manier hun zintuigen te activeren en emoties te verwerken. Wanneer u een snoezelruimte gaat inrichten, wordt het vaak gecombineerd met een voelbord om zo een zintuigrijke en rustgevende omgeving te creëren. Dit zorgt ervoor dat cliënten, zonder overprikkeld te raken, op hun eigen tempo de ruimte kunnen verkennen. Beleefpaneel biedt diverse mogelijkheden om een voelbord op maat te maken, zodat het optimaal aansluit bij de wensen van de cliënten en de zorgomgeving waarin het wordt toegepast. Naast hun expertise is er ruimte om uw eigen input te geven.

Neem contact op met deze experts in belevingsgerichte zorg

Bent u benieuwd hoe een voelbord of een snoezelruimte inrichten uw zorginstelling kan verbeteren? Overweeg dan een vrijblijvend gesprek met experts in belevingsgerichte zorg. Door een voelbord of snoezelruimte op maat te laten ontwerpen, creëert u een omgeving die volledig is afgestemd op de behoeftes van uw cliënten. Neem gerust contact op voor een inspiratiegesprek en ontdek hoe een veilige, tactiele en rustgevende ruimte het welzijn van uw cliënten aanzienlijk kan verhogen en bijdraagt aan een warme zorgervaring.

https://www.beleefpaneel.nl/snoezelruimte-inrichten/