Andeko
Image default
Financieel

incasso no cure no pay

Incasso no cure no pay

Ondernemers heb je in alle soorten en maten.  Gezondheidszorg, de bouw, de financiële sector, noemt het maar op. Een van de voorouders heeft het bedrijf dan vaak opgericht. Familiebedrijven worden deze ondernemingen genoemd.  Tientallen jaren oud zijn de meeste van deze bedrijven dan al.  Soms komen dergelijke bedrijven   in gevaar door economische ontwikkelingen. De laatste decennia hebben boeren bedrijven het bijvoorbeeld daarop erg lastig gehad. Europese wetgeving heeft er voor gezorgd dat veel boeren vervolgens in de problemen kwamen. De kinderen van deze ondernemers zijn daarna ook niet meer bereid de boerderij over te nemen. Maar ook veel  bedrijven komen tegenwoordig door de economische crisis dan in de problemen. De betalingstermijn van de facturen wordt daarop steeds maar langer opgerekt. Faillissementen onder deze bedrijven zijn daarna vaak het direct gevolg. Overgaan tot Incasso no cure no pay wordt daarop tegenwoordig ook veel gedaan.En heeft daarna dus minder krediet van de bank nodig.

Faillissement van de schuldenaar is vervolgens een mogelijkheid.  Degene die dan als eerste actie onderneemt, wordt ook als eerste betaald.

No Cure No Pay, is dan de standaard werkwijze van de incassopartij. 

 

Indien er niets binnengehaald wordt dan ben je hen dan ook niets verschuldigd.

Kleine bonnen kunnen daarop ook gewoon aangeboden worden. Meestal worden er daarna geen dossierkosten berekend.

Een procedure bij de rechter is daarna ook mogelijk als de schuldenaar  alsnog niet betaalt.  De rekening wordt op die manier misschien alsnog betaald. Met het vonnis kan daarop beslag gelegd worden.  De kosten voor procederen zijn de laatste jaren wel fors omhoog gegaan.

Woont de klant  daarna niet meer op het vorige adres? Een goed incassobureau voert direct een gedegen adresonderzoek uit. Bij een goed incassobureau wordt daarvoor daarna niets extra’s berekend.

Je kan ook je gehele debiteurenbeheer aan Een deurwaarderskantoor uitbesteden. Een laatste aanmaning naar de schuldenaar  laten versturen bijvoorbeeld.  Of er wel of geen kosten daarna berekend worden, hangt af van de gerechtsdeurwaarder.

Een Incasso no cure no pay opdracht online aanbieden

Wanneer de MKB’er zijn keus heeft gemaakt. Dat hij een incasso dan gaat inzetten. De factuur moet daarop naar het incassobureau gebracht worden. Via de website van de deurwaarder kan je dit daarna ook vaak regelen. Online moeten dan gegevens ingevuld worden. Diverse informatie moet men dan hebben. Bij binnenkomst gaat de deurwaarder er vervolgens snel mee de slag.  De schuldenaar  krijgt dan ook nog incassokosten te betalen. Dit moet via de Wet Incassokosten gebeuren. Als er daarna door debiteur betaald is. Dan vind de financiële afwikkeling zo snel mogelijk plaats. Maar betaalt de debiteur  daarna niet? Dan bestaat de mogelijkheid om de klant  via de rechter aan te pakken. De kosten die hieruit daarop voortvloeien kunnen zeer hoog zijn. Het kostenrisico moet altijd goed overwogen worden.

http://www.billincasso.nl/nl/incasso-no-cure-no-pay.html