Andeko
Image default
Aanbiedingen

Dit moet je weten over Paleokastritsa

Paleokastritsa is een van de meest populaire toeristische bestemmingen op Corfu. Deze pittoreske baai ligt in het noordwesten van het eiland en wordt omringd door bergen en groene valleien. In dit blogartikel vertellen we je alles wat je moet weten over Paleokastritsa.

Het klooster van Paleokastritsa

Paleokastritsa is bekend om zijn klooster, dat hoog op de rotsen ligt. Het 12e eeuwse klooster van hebben verschillende legendes en mythen. De meest geliefde verhaal gaat over een prinselijk paar. De prinses werd weggevoerd door piraten en ze hebben haar gedwongen om te trouwen met een van hen. Maar de prins kon zijn liefde niet vergeten en hij bevrijdde zijn geliefde.

Deze legende is tevens de inspiratie voor het Paleokastritsa-festival dat elk jaar wordt georganiseerd in augustus. Tijdens dit festival kun je genieten van verschillende leuke activiteiten en optredens.

De baai van Paleokastritsa

Naast het klooster is de baai van Paleokastritsa één van de grootste attracties. Je vindt hier prachtige stranden, helderblauwe zee en een adembenemende omgeving. In de zomer is het hier erg druk, dus kom je in het voor- of najaar dan is het een stuk rustiger.

Boottocht vanaf Paleokastritsa

Als je in Paleokastritsa bent, mag een boottocht vanaf deze pittoreske baai niet ontbreken. Je kunt hier verschillende tochten maken, bijvoorbeeld naar het schiereiland van Kanoni of de Ierse kliffen. Ook is het mogelijk om een tocht naar het beroemde klooster van Paleokastritsa te maken.

Wandelen in Paleokastritsa

Als je van wandelen houdt, dan ben je in Paleokastritsa aan het juiste adres. Je kunt hier verschillende wandelroutes maken, bijvoorbeeld van Paleokastritsa naar Lakones of Angelokastro. Deze wandelingen zijn niet voor beginners geschikt, dus ben je een geoefend wandelaar dan kun je hier prima uit de voeten.

Het weer in Paleokastritsa

In Paleokastritsa kun je in de zomermaanden genieten van een heerlijk mediterraan klimaat. Deze maanden staan bekend om hun hoge temperaturen, veel zonuren en weinig regenval. In juli de temperatuur in Paleokastritsa is het gehele jaar door aangenaam. In de zomer ligt de temperatuur rond de 28 graden en in de winter is het rond de 15 graden.

Wil je meer weten over Paleokastritsa? Kijk dan op deze website of neem contact met ons op! Wij vertellen je graag alles wat je wilt weten over dit pittoreske dorpje.